Diumenge tornem al CEIP Ribalta en la II Jornada de Portes Obertes. Som Tradició! Som Família

 

El Centre d’Educació Infantil i primari Ribalta vol compartir amb nosaltres per segon any consecutiu la seua jornada de festa gran a l’escola “Portes Obertes” on xiquets i xiquetes, pares i mares, mestres i convidats convertiran diumenge en el dia més entranyable i alegre del curs.

 

RAÜL HURTADO HA EXPRESSAT L’ESPERIT DE L’ESCOLA I DE LA JORNADA EN UN GRAN CARTELL.                

Enguany, el Ribalta ha programat moltes activitats, preparades per pares i mestres, en torn de 10 branques diferents que sumen 10 grans valors com ara “Som Integració”, “Som Família”, “Som Innovació”, “Som Foment Lector”, “Som Tolerància”, “Som un Pati Viu”, “Som Hort Ecològic”, “Som Llengües” i “Som Tradició”

 

És en aquest últim àmbit, la nostra colla oferirà un taller a alumnes, pares, mares o mestres que tinguen ganes podran participar i aprendre a pujar, per pinya, el vocabulari muixeranguer, els seus valors, o simplement fer-se una foto amb els “Nino-muixeranguers de La Nova” lluint una de les nostres tradicions més arrelades.

Fins al Ribalta, a partir de les 11 de matí, muixeranguers i muixerangueres de La Nova hi estarem animant i explicant.

La jornada de portes obertes inclourà nombrosos tallers que han sigut preparats i treballats per l’AMPA i el professorat. En paral·lel les dos colles muixerangueres d’Algemesí farem un altra activitat i també la Societat Musical d’Algemesí que ja està col·laborant amb l’escola durant tot el curs per a estendre la música a tots els racons possibles.

També hi haurà un temps per als contes amb majúscules amb Llorenç el conta-contes i per a les cançons de sempre. La cloenda estarà a càrrec del grup Ara o Mai que són un grup musical, integrat per mestres, que interpreten les cançons més antigues valencianes a ritme de rock.

No faltarà el menjar, preparat a casa i per a compartir.

 

Segons ens expliquen des de l’AMPA, la intenció és que l’escola pública Ribalta done a conèixer a totes aquelles persones que ho desitgen quin és el seu treball de cada dia.

Ribalta

Amb passa de 200 alumnes, El Ribalta és una de les escoles que va nàixer amb el creixement de la ciutat i s’ha desenvolupat al mateix ritme.

El seu nom va lligat directament a Algemesí. Porta el nom del pintor Francesc Ribalta, que es va establir a València l’any 1599 i es va convertir en el senyal d’identitat de l’escola valenciana de pintura del segle XVII.

Entre 1603 i 1605 va residir a Algemesí per a realitzar el retaule major de la Basílica de Sant Jaume, per la qual va seguir treballant fins a 1610. Gràcies a aquest treball a Algemesí li van arribar nous encàrrecs a la capital i es va donar a conèixer per tot el món.

 

 

 

 

This Post Has One Comment

  1. Teresa Juan-Mompó Rovira

    No oblideu els alumnes!!!! Que ja fa setmanes que preparen les actuacions que faran el dia de la Festa de Portes Obertes!!! Gràcies per acompanyar-nos este dia tan important per a la nostra comunitat educativa: totes les famílies i els mestres i personal del col·le Ribalta!!!

Comments are closed.