Diumenge ens trobem a La Pobla de Vallbona, al Camp de Túria

La Pobla

 

Més d’un centenar de muixeranguers de la Nova es traslladaran diumenge al cor de la comarca de Camp de Túria en la que serà la primera actuació de l’any 2018 de la nostra colla. L’actuació s’inclou dins dels actes programats per l’Ajuntament de la localitat per a donar a conèixer els costums i les festes de tot arreu del territori.

La Nova Muixeranga ha preparat tot un repertori on s’inclouran tant les figures més antigues i tradicionals en la història de les muixerangues com l’evolució d’algunes d’elles i la seua adaptació a l’actualitat i a les demandes de la societat festiva d’Algemesí.

 

En aquest sentit podem destacar algunes de les figures plàstiques que representen escenes de la vida agrària o pertanyents a rituals ancestrals. És el cas de “La Figuereta”, “L’oberta” “El Ball” o “El Soterrar” . El repertori inclourà també unes altres figures com ara “El camí de gegantets”, “L’Alta” o unes altres on es demostra un dels valors que van units al fet muixeranguer com és la força representada de manera molt especial en la figura “Cinc en un Peu”.

 

Diumenge La Nova tornarà a mostrar el resultat d’unir la força, el valor, el seny, l’equilibri, la constància i la pinya en una localitat molt pròxima, a uns 50 quilòmetres d’Algemesí, però amb algunes tradicions festeres diferents la qual cosa conforma la diversitat cultural valenciana.

L’actuació començarà a les 11 de matí i recorrerà diversos carrers del centre de la localitat. Posteriorment hi haurà un dinar de germanor a la localitat abans de tornar a Algemesí.

La nostra exhibició es realitzarà coincidint amb   una de les jornades més destacades del calendari fester de La Pobla de Vallbona, amb la celebració de Sant Antoni i la tradicional benedicció dels animals on desfilen des dels animals domèstics fins a les típiques cavalleries.

Cal destacar també que el mes de gener és una de les etapes més esperades en el calendari de La Pobla de Vallbona ja que a últims de mes, el dia 19, se celebra, Sant Sebastià, la festa major de la localitat.

 

 

This Post Has One Comment

  1. gregori

    Magda eres una krak.
    La super reportera de la Nova

Comments are closed.