You are currently viewing Diumenge ens trobem a Alzira en el I Aplec comarcal de Muixerangues de la Ribera

Diumenge ens trobem a Alzira en el I Aplec comarcal de Muixerangues de la Ribera

 

 

La Carabassota de Guadassuar, la Muixeranga de Sueca, la Nova Muixeranga d’Algemesí i els Negrets de l’Alcúdia ens reunirem per primera vegada en la capital de la Ribera del Xúquer. L’Aplec començarà a “les muralles” i recorrerà els carrers fins a la plaça del Carbó on hi haurà una demostració.  L’Aplec s’emmarca dins les jornades culturals “Muixerola-2018” que enguany s’obrin a Alzira, mitjançant diversos actes, amb l’estreta col·laboració del seu Ajuntament.

La Muixeranga i els seus arrels mai no seran un silenci als pobles on el costum ha sigut oblidat o substituït per unes altres expressions culturals. Enguany les jornades culturals, que organitza la nostra colla en col·laboració amb l’ajuntament d’Algemesí, es desplaça a Alzira i ho fa començant amb un dels forts senyals d’identitat de la nostra comarca: La Muixeranga.

 

Els negrets de l’Alcúdia

 

Nova Muixeranga d’Algemesí

 

Per això, els colors dels vestits muixeranguers ompliran els carrers d’Alzira a partir de les onze del matí. L’Aplec reunirà quatre colles que sumaran prop de 400 persones. La “Colla de Raboses”, de tabal i dolçaina d’Alzira, acompanyarà en tot moment l’Aplec. La primera de les actuacions es realitzarà cap a les 11:30 on s’alçaran diversos “pinets” com a punt d’eixida i fotografia històrica del moment.

 

La Carabassota de Guadassuar

 

Muixeranga de Sueca

 

Tot seguit, les colles s’enfilaran pels carrers cap a la Plaça del Carbó al toc de la música.

Aproximadament a les dotze del migdia començaran tres rondes d’actuacions. Aquestes començaran seguint l’ordre d’antiguitat de cadascuna. En primer lloc la més jove: la Muixeranga de Guadassuar, seguida de la Muixeranga de Sueca, la Nova Muixeranga d’Algemesí i tancarà les actuacions “Els Negrets de l’Alcúdia”. Només acabar es realitzaran els tradicionals “pilars de comiat” on les colles barrejaran colors i barrets.

En la mateixa plaça del Carbó es durà a terme un acte protocol·lari protagonitzat per l’Auntament d’Alzira i tots els muixeranguers protagonitzaran un dinar de germanor a la plaça Casassús.

 

Un dia històric

Les quatre colles participants estan preparant des de fa setmanes amb moltes ganes l’Aplec de la comarca. Han assajat les seues millors figures per a l’ocasió on a més, es podrà comprovar l’amistat i la unió existent  entre totes elles de manera que, en cadascuna de les 12 actuacions,  es podrà observar una gran pinya multicolor.

La sorpresa està servida.  Amb el suport de totes i tots és possible que pogam tocar el cel més alt d’Alzira.

Colla de Raboses d’Alzira