You are currently viewing Diumenge a les 19h “Gran Foguera de Sant Antoni” a la porta del Museu

Diumenge a les 19h “Gran Foguera de Sant Antoni” a la porta del Museu

Cremarem tot allò que ens fa mal i demanarem que es detinga la invasió! 

Enguany la nostra foguera pujarà ben alt per a què l’any ens porte coses bones com és la desaparició dels materials contaminants, com és el cas del plàstic, que està destruint la natura i el futur dels éssers vius.

 

La tradicional foguera de Sant Antoni començarà amb el ritual mediterrani del foc, alçant una figura de branques, brossa i “trastos” vells, que la nostra xicalla s’ha encarregat d’envoltar amb dibuixos i missatges on es demana la detenció de la invasió que ens ofega.

La mestra de la colla, Ester Ferrer, serà l’encarregada de calar-li foc. Cada any, la foguera és encesa per una persona significativa de La Nova i enguany s’ha volgut destacar el treball i dedicació de l’equip tècnic, el qual ens ha portat a aconseguir grans reptes muixeranguers.

Prèviament, es llegirà un manifest on es demanarà el compliment i la conscienciació per a treballar contra la invasió del plàstic.

El grup de ball “Algadins” ens acompanyarà per a envoltar el foc i fer bona cosa de festa junt a veïns i convidats del nostre poble. Com sempre, una “muixeranga” s’alçarà al toc del tabal i la dolçaina de la colla “La Muixeraina” i posarà fi a un clam de foc que es repeteix durant el mes de gener a les nostres terres.

En acabar, també com és habitual, hi haurà mistela i “picadeta bona” a la seu.

 

Per aquestes dates, coincidint amb la festa de Sant Antoni, els valencians celebrem amb foc que les hores de llum solar són ja les mateixes que de foscor, guanyant a poc a poc calor fins a arribar a la primavera, que de ben segur ens portarà bones collites.