Dissabte pròxim ens trobem a Quatretonda

 

Festa de les dansesLa Nova Muixeranga actuarà a Quatretonda per a celebrar els 40 anys de la Festa de les Danses de la Vall d’Albaida. Acompanyarà 18 grups de danses. Urbàlia Rurana tancarà la nit.

 

La Nova es prepara per a acudir una de les trobades de danses més antiga del nostre territori. Està previst que prop d’un centenar de muixeranguers es traslladaran fins a aquesta localitat de la Vall d’Albaida amb una mostra  de les figures més representatives del repertori muixeranguer i també les més tradicionals.

L’eixida a Quatretonda és per a la colla una de les actuacions més emotives i destacades ja que es tracta de celebrar l’arrelament d’un dels aplecs de dansà al carrer més importants del País Valencià.

Després de quatre dècades d’història la comarca ha demostrat que aquesta tradició es manté generació rere generació.

De fet, s’ha volgut fer coincidir el 40 aniversari en la mateixa localitat on va començar després de passar per 17 poblacions diferents.

L’organització de l’Aplec, CulTurTonda, la regidoria de cultura, ha decidit portar per a l’ocasió, així mateix Urbàlia Rurana un dels grups de música que des de fa dècades expandeixen per tot arreu les peces populars de les nostres comarques acompanyades de ball i festa.

L’aplec començarà a les 17:30 de la vesprada amb el Passacarrer i posteriorment eixiran 18 grups de danses de la Vall d’Albaida. S’espera la participació uns 800 balladors i balladores. En acabar un sopar festiu començarà l’actuació d’Urbàlia Rurana amb un dels seus “Saraos” al carrer.

 

La Nova Muixeranga

 

Músics de la Nova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La primera Festa de les Danses de la Vall d’Albaida va tindre lloc a Quatretonda el 1978 amb la participació d’una desena de grups de la comarca. A poc a poc han anant afegint-se formacions de les diverses poblacions fins a arribar a prop d’una vintena. Aquesta trobada ha tingut un important ressò en la cultura popular valenciana. La mateixa Conselleria de Cultura va estudiar la “Dansà al Carrer” prenent d’exemple la Festa de les danses de la Vall d’Albaida, on l’any 1993 i 1994 va gravar les músiques que les acompanyen per a la Fonoteca de Materials-

Aplec Quatretonda
Programa de dissabte 30 setembre de 2017
Programa 1978