Demà ens vegem a Vinaròs!

La Muixeranga de Vinaròs  dedica el seu 5é Aniversari a la Nova Muixeranga amb una Trobada Honorífica de caràcter excepcional. 

Creiem que era molt important, celebrar sols el nostre 5é aniversari amb una de les colles que més ha fet possible que el món de les Muixerangues sigue tal i com es avui en dia, en reconeixement a la vostra trajectòria i a la nostra curta però cada volta més longeva i activa història”

Des de les 11 del matí hi haurà actes conjunts de les dos Muixerangues i de vesprada podrem gaudir de tota una programació festiva i cultural. La ciutat està en plenes festes majors i podrem assistir a la Trobada de Nanos i Gegants amb una vintena de Colles participants, tallers de cuina del llagostí a més d’exposicions culturals i històriques.

La Muixeranga de Vinaròs ens ha explicat el nostre paper dins la seua història i el seu intens recorregut. Ací  us fem arribar un gran relat

 

 

 

 

 

 

Es un veritable honor comptar amb vosaltres, La Nova Muixeranga d’Algemesí, en aquesta Trobada de Muixerangues especial a Vinaròs. Sou coneixedors dels vincles que existeixen entre vosaltres, la Nova, amb la Història del Món de les Muixerangues, per això en la exposició que hi estem organitzant a Vinaròs hi sou molt presents. No obstant, volem repassar primer que tot, la història de la nostra colla o millor dit, allò que ens portarà de nou a plaça el dia 30 de Juny. La Muixeranga de Vinaròs va néixer a finals de l’any 2013, aquells primers anys de consolidació van portar al 2014 a realitzar un intent de Trobada de Muixerangues sense èxit convertida desprès en una jornada Muixeranguera amb que membres de la Muixeranga de Vinaròs i la naixent Conlloga de Castelló, hi van participar. Amb la Nova Presidència de la colla entrant el 2016 es va posar rumb a la creació de una Trobada de Muixerangues a Vinaròs potent, i que tinguera la mateixa essència de la colla.

Les Trobades de Muixerangues

Així es com desprès de temps intentant assolir aquesta fita, el 23 d’Octubre de l’any 2016 es celebra la 1a Trobada de Muixerangues “Ciutat de Vinaròs” coincidint com sempre amb el final de Temporada de la Colla, i en que en aquella ocasió hi varen participar, la Muixeranga de la Safor i els Negrets de l’Alcúdia. Aquella Trobada ens apropà el món de les Muixerangues de plè a la Nostra Ciutat, a pesar de la llunyania de Vinaròs amb el cor de les Muixerangues, Algemesí. Allò ens porta a la nostra invitació a Vosaltres, amb l’esperit de apropar el cor del món de les Muixerangues a Vinaròs. També destaquem el fet que l’any passat foren La conlloga i els Xiqüel·los del Delta, qui estigueren en la IIª Trobada de Muixerangues “Ciutat de Vinaròs”. Les dos colles, representaren l’entesa entre els Castells i les Muixerangues en la ciutat més a la frontera Nord del País. Tot això ens porta a fer l’aclariment de que aquesta Trobada que celebrarem junts el 30 de Juny, No es la nostra 3ª Trobada de Muixerangues “Ciutat de Vinaròs”, ja que aquesta es celebrarà a final de  la nostra temporada a finals d’Octubre. La trobada en que participareu enguany, es una Trobada especial. Creiem que era molt important, celebrar sols el nostre 5é aniversari amb una de les colles que més ha fet possible que el món de les Muixerangues sigue tal i com es avui en dia, en reconeixement a la vostra trajectòria i a la nostra curta però cada volta més longeva i activa història

Dissabte tenim una programación intensa

A les 10:30: Arribada busos i cotxes a la Parada d’autobusos de l’Avinguda Llibertat(situadaa l’encreuament amb l’Avinguda de Maria auxiliadora).

A les 11:00: Recepció a l’Ajuntament de la Ciutat a la colla pèls representats de les Institucions

A les 11:30: Inici de la Cercavila pels carrers de la Ciutat, passant per la Plaça Jovellar, el Carrer Socors, la Travessia Safont i la plaça del mercat fins a arribar a l’àgora del passeig Marítim.        A les 12:00-12:10: Arribada a plaça i inici de l’actuació

Molt probablement (a falta de definir-ho definitivament, la composició sigue:

 • Figura d’entrada a l’àgora amb la presentació de la colla
 • 4 Figures (una d’elles en ronda conjunta)
 • Pinets finals conjunts.

A les 13:40: Cercavila fins al recinte de la Carpa Firal

A les 14:00 Dinar de les Colles a la Carpa Firal ubicada al recinte Portuari.

 

Vesprada de Festa

 

16:30hActivitats xiquets, Visita guiada a l’exposició Muixeranguera, corre bars i tarde de platja:

Una vegada acabat el dinar començarem fins a 3 activitats per a amenitzar la tarde.

–       La primera es el Corre bars, es celebrarà en un recorregut de diversos locals de la Ciutat (tots ells establiments col·laboradors de la Muixeranga) i amb un got muixeranguer especial del 5é aniversari i tiquets que es repartiran…doncs ja sabeu el que va desprès.

–       També s’organitzarà una visita guiada a l’exposició que la Colla ha organitzat al museu de la ciutat al voltant del món de les Muixerangues on hi trobareu moltes fotografies vostres i del museu de la festa d’Algemesí més tota la nostra aportació a l’exposició.

–       També podreu tindre una tarde de relaxació per a gaudir del bon oratge i gaudir de la platja, ja que el dinar acabarà al costat mateix del Passeig Marítim de la ciutat.

–       Finalment per als xiquets hi organitzarem activitats a l’espai firal amb algun taller per als més menuts de la casa

 

També cal dir, que la Ciutat es trobarà de ple en les seves festes majors, per tant estarà plena de actuacions, activitats, i estarà constantment viva, amb grans activitats d’oci de tot tipus. Així que Vos convidem a gaudir de les múltiples opcions que tindreu a l’abast el dissabte 30 de Juny per la tarde.

 

El mateix dissabte 30, es celebraran els següents esdeveniments a la ciutat una vegada acabi la trobada de Muixerangues

 • Tot tipus d’activitats cultural al passeig Marítim
 • Trobada de Nanos i Gegants amb una 20ª de Colles vingudes d’arreu del País i de Catalunya
 • Al mercat municipal podreu trobar una sèrie de tallers de cuina especialitzada del llagostí.
 • Per als que es vulguin quedar fins a la nit: Concert Nocturn (sobre musicals de pel·lícules) a càrrec de la Banda simfònica de la Societat Musical “La Aliança” de Vinaròs

 

 • També, a càrrec de la Fundació Caixa Vinaròs es farà al llarg del dissabte:
  • A la Fundació Caixa Vinaròs, a l’Edifici de La Casa Membrillera, i en concret, a l’Auditori Carles Santos, hi haurà una conferència d’Història de la comarca del Maestrat.
  • Allí a la Casa Membrillera, també a les altres plantes, trobareu diverses exposicions culturals i històriques de gran interès.

Vos esperem amb moltes ganes!