Commemorarem demà la “batalla d’Almansa” a Gandia

La Nova Muixeranga participarà a les 20 h. en l’acte central del 25 d’abril a la capital de La Safor.

La Canya es podrà veure a Gandia

 

 

 

 

 

La nostra colla realitzarà una exhibició de figueres muixerangueres en la vesprada-nit de demà al Casal Jaume Primer de Gandia. Es tracta de l’acte principal del 25 d’Abril, la jornada en què els valencians recordem la pèrdua dels Furs el 1707, amb la batalla d’Almansa, amb l’arribada al poder dels borbons. Aquest dia, marcat amb roig al calendari, ens serveix per a ressaltar i reivindicar tot allò que encara no s’ha normalitzat al nostre territori com a poble.

En aquest acte ens acompanyarà la “Colla de Dolçainers i Tabaleters de La Safor”, el “Grup de Danses Roda i Volta de Gandia” o els “Lletraferits i Comediants” a més d’uns altres grups culturals. L’acte es tancarà amb un homenatge a la música de “La Muixeranga d’Algemesí” com a una peça que simbolitza la unitat dels valencians.

 

Hem d’assenyalar que la programació del 25 d’abril a Gandia ha estat precedida d’uns dies d’activitats i reflexions en torn de tot allò que ha succeït durant la democràcia fins arribar al punt en què ens trobem respecte de l’autogovern i els trets d’identitat que ens són propis a les nostres comarques.

Així mateix s’han posat damunt la taula els fets que estan passant a Catalunya amb l’empresonament dels seus representants polítics i el dret a decidir.

L’acte de cloenda, en el qual participarà La Nova Muixeranga, ha sigut organitzat per la Plataforma 25 d’Abril de la ciutat. En aquesta plataforma s’integren diverses entitats culturals, polítiques i educatives que treballen per la normalització del País Valencià.