Comença la Festa Major del nostre XX Aniversari

Alta de sis
Foto Dani Ferre

Enguany és la festa major del vintè aniversari. La Nova Muixeranga ho té tot enllestit per a estar a l’altura dels dies més importants de l’any a  Algemesí. Volem que aquestes festes puguen ser recordades a tots els nivells.

La mestra de La Nova Ester Ferrer ens avança un repertori extraordinari

1-Com es presenta la Mare de Déu del vintè aniversari de la Nova?

Volem recuperar figures de màxima dificultat de sis altures com és la dolçaina, que es va intentar en la trobada. Aquesta figura és molt delicada

2-La dolçaina és una figura que porta el segell d’Ester Ferrer i l’equip tècnic que hi havia el 2004 quan es va traure a la Plaça Major. Com és ?

És una figura que simula l’instrument musical. Són sis altures que en 2004 hi havia 6 de base i ara hem fet una modificació on només hi ha 4 de base per a quadrar millor la figura. Per tant és una construcció molt fina i alta que requereix una gran delicadesa tant per a muntar-la com per a desmuntar-la. Tenim quatre persones de base, quatre més en el primer pis, tres en el tercer, dos en el quart, l’alçadora i la xiqueta.

La figura ha estat en la recambra tot i que no s’ha deixat d’assajar durant els últims anys.

Ester Ferrer
Foto: Manel Martí

3- Les processons de la Mare de Déu sumen prop de 200 muixerangues en dia i mig. Com es prepara un repertori com eixe?.

La Nova assaja durant tot l’any i moltes figures es fan cada setmana. A més, durant el curs tenim cites molt importants com són La Trobada i La Mare de Déu on fem les figures de més dificultat o espectaculars. En acabar el mes d’agost s’intensifiquen els assajos per a poder col·locar cada construcció en el lloc on s’alçarà durant les processons. Nosaltres ens organitzem en dos grups per a què tots els muixeranguers puguen participar en les diverses figures. Es tracta de donar el màxim possible de participació a la colla i valorar l’assistència durant tot l’any als assajos i les eixides que fem. És un gran esforç que es pot veure al poble en aquests dos dies.

4-Quàntes figures diferents tenim en el repertori?

La nostra colla alça prop de trenta construccions diferents i balls. Durant el recorregut de les tres processons intentarem representar quasi tot el repertori possible des de les figures més tradicionals d’Algemesí com L’oberta o La Figuereta fins a unes altres de creació de La Nova com La Trobada, El Castell o La Dolçaina.

5- Quines novetats vorem el dia 7 quan arranque la processó de la vespra?

Estrenarem nous cascs de la xicalla. Hem aconseguit un disseny en el qual la meitat és llisa amb els tres colors del vestit per a poder reconèixer el casc que utilitza cada xiquet. L’altra meitat és arlequinat com el vestit.

6-Què esperes un dia com hui, quan falten unes hores per a començar la festa?

Que no ploga i que tots els reptes es puguen aconseguir per a donar-li més prestigi a una gran festa que és Patrimoni de la Humanitat.

This Post Has 3 Comments

  1. MARIA

    Ànim per a tota la colla, el gran esforç que sha fet, de segur que es veurà recompensat.
    FORÇA I AMUNT

  2. mateu sanchis

    doneu-me un correu per a enviar-vos fotos d’avui

Comments are closed.