Blog #NovaMuixeranga

Hui fa 7 anys que som Patrimoni Unesco! La nostra festa ja es coneix d’Algemesí al món.

Un dia com hui, 28 de novembre de 2011, el comitè d’experts de la llista de Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO, va reconèixer a l’illa de Bali, la Festa de la Mare de Déu de la Salut pel seu valor cultural, la dimensió ritual i la participació dels ciutadans com a protagonistes de la festa.  El fet de ser Patrimoni Immaterial, o Patrimoni Viu, ha afavorit que la muixeranga, com la resta de balls , siguen coneguts  en més de cent països. Algemesí es referma  ja amb plaça pròpia al món.

Llegir més »

La Nova Muixeranga d’Algemesí contra la violència masclista

La Nova Muixeranga se suma al dia Internacional per a l’eliminació de la violència masclista. La colla va expressar el seu rebuig a la violència masclista amb la lectura d’un poema i un manifest. Els actes de la nostra colla es van celebrar dissabte coincidint amb l’assaig setmanal a la casa de l’esport.  La presidenta, Rebeca Climent, va reclamar en nom de la Nova Muixeranga d’Algemesí que les violències masclistes siguen considerades com a un problema important que necessita d’una educació i una formación en igualtat. 

Llegir més »

Muixerola18, Alzira més a prop

Muixerola aconsegueix fer més comarca en l’edició d’enguany . Muixerola-2018 ha ressaltat per segon any consecutiu els aspectes que uneixen la comarca, amb Alzira com a cap i casal, després de l’èxit aconseguit l’any passat amb l’Alcúdia.  Les jornades d’enguany estan organitzdes per la nostra colla en col·laboració amb l’Ajuntament d’Algemesí i l’Ajuntament d’Alzira.

Llegir més »

Diumenge ens trobem a Alzira en el I Aplec comarcal de Muixerangues de la Ribera

    La Carabassota de Guadassuar, la Muixeranga de Sueca, la Nova Muixeranga d’Algemesí i els Negrets de l’Alcúdia ens reunirem per primera vegada en la capital de la Ribera del Xúquer. L’Aplec començarà a “les muralles” i recorrerà els carrers fins a la plaça del Carbó on hi haurà una demostració.  L’Aplec s’emmarca dins les jornades culturals “Muixerola-2018” que enguany s’obrin a Alzira, mitjançant diversos actes, amb l’estreta col·laboració del seu Ajuntament.

Llegir més »

Mare de Déu 2018: Vint anys de treball i il·lusió fan la millor processó de la nostra colla.

La Nova Muixeranga d’Algemesí va realitzar tres figures de sis altures per primera vegada en les processons de la Mare de Déu de la Salut.  En les tres processons es van realitzar un total de 152 figures, entre elles dues sisenes i una dolçaina. Aquesta última va ser l’estrella de la Processó de les Promeses, en tant que es va fer per tercera vegada en la història de La Nova.

Llegir més »

La Nova Muixeranga acompanyarà hui un any més la processó de Santa Bàrbara que posa fi a les festes majors de Benifaió.

  La processó eixirà a les 21 hores de l’església parroquial de Sant Pere Apostol i farà el recorregut precedint a la imatge de Santa Bàrbara, patrona de Benifaió. La nova alçarà les seues figures seguida del grup de ball “Benifaió en Dansa”. Com es tradicional, es dispararà un gran castell de foc i la “Cordà”  tancarà  entrada la matinada definitivament prop d’un mes d’actes festius.

Llegir més »

Muixerola 2018 ha començat hui amb un gran mural de Toni Espinar al Carrer Berca.

  L’artista d’Alzira Toni Espinar ha començat a pintar hui un gran mural en el Carrer Berca número 8, en la paret que tanca l’aparcament de l’Ajuntament,  com a preludi de Muixerola-2018 sota el títol “Tot un cant de llibertat”.  Espinar ha donat significat a la imatge que cada any es repeteix a la Plaça Major amb la Nova Muixeranga alçant-se al cel davant del campanar.

Llegir més »