Blog #NovaMuixeranga

Diumenge a les 19h “Gran Foguera de Sant Antoni” a la porta del Museu

Cremarem tot allò que ens fa mal i demanarem que es detinga la invasió!  Enguany la nostra foguera pujarà ben alt per a què l’any ens porte coses bones com és la desaparició dels materials contaminants, com és el cas del plàstic, que està destruint la natura i el futur dels éssers vius.   La tradicional foguera de Sant Antoni començarà amb el ritual mediterrani del foc, alçant una figura de branques, brossa i “trastos” vells, que la nostra xicalla s’ha encarregat d’envoltar amb dibuixos i missatges on es demana la detenció de la invasió que ens ofega. La mestra

Llegir més »

Alcem més d’una vintena de figures en la festa major de La Pobla de Vallbona

 Es va realitzar un repertori de figures molt exigent en una actuació a l’inici de l’any. La colla va portar, la vesprada de dissabte, a la ciutat de Camp de Túria una actuació, amb 21 figures, on es va mesclar l’emoció del foc dels ciris del “Ball del Floreig”, “La Sénia”, quatre “Passeig de gegantets” junts o els “Cinc en un peu” amb la vistositat vertiginosa de les figures altes com “La Canya” o “La Tomasina”.

Llegir més »

La Nova Muixeranga fa una crida a la participació en la manifestació de divendres a Algemesí en defensa del camp

La manifestació eixirà a les 18 hores des del Museu de La Festa. La nostra colla se suma a les reivindicacions per aconseguir la supervivència del camp a les nostres terres convocada pel Fòrum de Productors d’Algemesí. Fòrum ha insistit en què es tracta d’una manifestació de famílies que viuen de la terra.  Han obtingut el suport de les associacions de la localitat, inclosa la Nova Muixeranga d’Algemesí.

Llegir més »

Muixeraina es presenta oficialment en el “Dinar de Germanor”, l’endemà d’una històrica assemblea

La colla de Tabal i Dolçaina de la Nova Muixeranga d’Algemesí arranca amb força oberta a tot el poble. Després de molts mesos d’assaig, la Colla de Tabal i Dolçaina es va presentar a tots els muixeranguers i muixerangueres en el dia més assenyalat de l’any de la nostra Associació: “El dinar de Germanor”. El dia gran es va omplir d’emocions i somriures, conscients que una volta més hem fet un gran salt en la nostra història com a colla.  Per descomptat que la diversió tampoc va faltar.

Llegir més »

La Nova Muixeranga celebra l’assemblea general hui dissabte amb el millor registre de la història: Sis figures de sis altures en un any.

 La nostra colla es reunirà aquesta vesprada en l’assemblea general anual on s’exposarà el treball fet durant 2018. Enguany, la colla ha viscut grans rècords en les seues actuacions aconseguint muntar i desmuntar sis figures de sis altures. Es van fer quatre  muixerangues de la “Sisena” i dos de la “Dolçaina”.  Cinc d’estes muixerangues monumentals es van alçar a Algemesí i una a Alzira, a l’Aplec de La Ribera.

Llegir més »