Alfredo Rosa, president de la Nova Muixeranga: Sense cadascun de vosaltres no haguera sigut possible. Gràcies

Foto Manel Martí
Foto Manel Martí

    Un any més voldria trobar les paraules justes per a expressar tot el que sent

Un any més de Festa de la Mare de Déu de la Salut…L’estrela del matí, la mare d’Algemesí. Un any més de Patrimoni Immaterial de la humanitat. Un any més de muixerangues…Tot un any de muixerangues per arribar als dies desitjats i poder compartir amb tots els veïns allò que millor sabem fer la Nova.

Molta emoció, molta satisfacció i molt de treball.

Res que m’ómpliga més que compartir amb la Nova la intensitat de la festa. Tres processons espectaculars en dos dies realment esgotadors però d’una satisfacción que difícilment es pot contar. S’ha de viure-ho per a ser consciente del què representa des de dins o des de fora.

El Patrimoni som tots, els de dins que ja sabem quí són. Gràcies al Patronat de la Festa, als festers, als balls i demés participants, músics, institucions, etc. Els de fora també. Gràcies al visitant, a la casa que obri les portes de bat a bat per tal d’oferir als que participem el millor que tenen amb tota la seua generositat i, com no, a tota la gent que asseguda o de peus suporta estoicament el pas de la processó. Sense tots vosaltes no seria possible. Moltes gràcies a tots per ser Patrimoni.

Però clan, he de dedicar aquestes línies per a agraïr a qui ha fet possible que mostrem i fem gaudir al poble d’aquesta manifestait tan nostra.

Gràcies a cadascun dels muixeranguers de la meua estimada colla, pinya bases, troncs, alçadors i als meravellosos xiquets. Gràcies al mestre i a tot el seu equip tècnic pel seu intens treball.

Gràcies a la junta directiva per la impecable organización. Gràcies a tots per la costra implicación, la seriositat i la responsabilidad i per convertir la vostra individualista en el conjunt d’individua que formen una única figura  i una colla molt especial.

En la Nova som el que som i ho demostrem cada dia.

Pot ser siga la màgia. La magia de la Festa i de sentir-se Poble.

Alfredo Rosa