La Nova desfilarà en la processó que posa fi a les festes del barri organitzades per l’Associació de Veïns.
La nostra colla, com sempre que és possible acudeix amb els veïns dels barris d’Algemesí que durant les festes majors de setembre s’han de traslladar al centre de la ciutat per a gaudir de les nostres tradicions. D’aquesta manera, la Nova ja va assistir a les festes del Carrascalet fa ara dos anys i enguany torna als seus carrers.
L’equip tècnic de la Nova ha preparat per a la vesprada un ample repertori adequat a la processó on es mesclaran les figures més entranyables per al poble amb les més altes. S’han assajat i preparat prop d’una vintena de figures per a poder completar el recorregut que aniran alçant-se en la mesura que avance la comitiva.

Enguany serem dos balls d’Algemesí els que participarem.en la processó. La Nova Muixeranga i Els Bastonets amb les colles de Tabal i Dolçaina i la Banda de Música.
L’esdeveniment marcarà el final de les festes 2016.
Des de dissabte passat s’han celebrat diverses dansades en la plaça, parc infantil per a xiquets, teatre en valencià, disco-mòbils i fins i tot, anit va actuar una coneguda cantant i el monologuista d’Algemesí Mono25 . L’Associació de Veïns, organitzadora de les festes des de fa uns anys, pretén d’aquesta manera dinamitzar i arrelar encara més la vida dels ciutadans. Per això, aquestes festes es completaran el cap de setmana pròxim amb una Fira Medieval que cada any atrau més gent tant d’Algemesí com de la comarca.
El barri algemesinenc fa 122 anys d’història des què es va formar al voltant d’una ermita que dedicaren a la Mare de Déu del Pilar. Aquella primera ermita va servir d’escola, de lloc de reunió i d’acollida a totes les necessitats del veïnatge.
Uns anys més tard, el barri va anar ampliant-se i comença a celebrar diversos dies amb esdeveniments festius en torn del dia gran, el dia 12 d’octubre, quan se celebra la Mare de Déu del Pilar.
Els veïns d’aquesta zona de la població tenen una especial veneració a una pintura de la Mare de Déu que va regalar un matrimoni que es va assentar al barri, ell de procedència aragonesa i ella natural d’Algemesí. A partir d’eixe moment va ser quan l’ermita, ara convertida en església es va dedicar a la Mare de Déu del Pilar i començaren a celebrar-se les festes durant el mes d’octubre.


.